Koska minulla on ollut liikaa vapaa-aikaa, olen kuluttanut sitä minkäs muunkaan kuin intohimoni leivonnan ja ruuanlaiton parissa! ps. on melkein mahdotonta panostaa ruokakuviin, koska yleensä ehdin juuri ja juuri nappaamaan edes yhden kuvan ennenkuin se katoaa parempiin suihin. Mutta eihän ruoka ole katselemista varten vaan syömistä!!
***
Tein tämmöisiä mustikkakakkusia. Oijoi miten namia taikinaa ja miten hyviä niistä tulikaan! Ohjeen sain Kolmen konstin perunajauhopakkauksen kyljestä. Vaihdoin vadelmat mustikoihin. Aika työläitä oli tehdä ja varmaan joku epäonnistuminen taikinassa tuli, koska sitä oli mahdoton kaulia. Unohdin siis koko kaulimisen ja tein niinkuin parhaiten pystyin.
Mustikkakakkuset (n. 12 kpl)
200 g voita
1½ dl sokeria
1 muna
1 dl perunajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Lisäksi mustikoita ja perunajauhoja
Vaahdota sokeri ja voi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne (siivilän läpi) vaahdon joukkoon.
Jaa taikina leivosvuokiin, mutta muista jättää taikinaa myös kansia varten! Taikina painellaan vuokien pohjille ja reunoille.
Sekoita jäisiin mustikoihin perunajauhoja (sillee sopivasti... että jauhottuuvat vähän.) ja laita ne leivosvuokiin.
Taiteile lopusta taikinasta kannet kaikkiin kakkusiin ja pistele haarukalla reikiä kansiin.
Paista 200 asteessa noin 15 min.
***
Äiti teki joskus kauan aikaa sitten punaisista linsseistä keittoa ja muistan tykänneeni siitä. Kaupassa eksyin linssien kohdalle ja päätettiin ostaa niitä. Ei minulla mitään reseptiä linssikeittoon ollut, enkä tiennyt miten äiti tämän teki, mutta sovelsin muistista jotain sinne päin. Ja pakko sanoa, tuli ihan samanmakuista! Vähänkö linssikeitto on yksi uusista suosikeistani.
Linssikeitto (noin neljälle):
3 dl punaisia linssejä
1 l vettä
300-500g tomaattimurskaa
1-2 sipulia
suolaa, pippuria (muita mausteita)
Huuhtele linssit. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa pehmeiksi. Lisää vesi ja linssit. Anna kiehua noin 10 min. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua vielä jonkun aikaa. Halutessasi voit soseuttaa keiton, mutta on paljon jännempää jättää se näin.
***
Viime keskiviikkona tutkailin reseptivihkoani ja löysin pizzapohjaohjeen, jota en ollut koskaan käyttänyt. Poikkeuksena normaaliin, tämä oli kaulittava versio. Pakko sanoa että nami nam!
Pyöreä pizza
Pohja:
1½ dl vettä
½ palaa hiivaa
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 3½ dl vehnäjauhoja
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja öljy sekä jauhoja kunnes taikinasta tulee pallo. Anna taikinapallukan kohota.
Kauli taikinasta pyöreä levy ja laita pellille (helpoin varmaan kaulita suoraan leivinpaperille).
Lisää haluamasi täytteet ja paista 250 asteessa noin 10-15 min
Täytteitä voi laittaa oman maun mukaan, kuvassa olevassa pizzassa on tomaattimurskaa, jauhelihaa, kuullotettuja punasipuleita ja normaalia sipulia sekä paprikaa, tomaattiviipaleita ja päällä juustoraastetta sekä hiukan parmesaania.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti