maanantai 16. syyskuuta 2013

Hurmaava suklaa

Rakastan suklaata! Mutta kukapa ei?
Lähikaupassa oli Fazerin suklaat halvennuksessa, 2kpl sai johonkin hintaan x. Ostin pari levyä tummaa suklaata, koska sitä tarvitsee aina leivontaan. Ne tulivatkin tarpeeseen kun tein banaanisuklaakakkua ja "cookie dough" leivoksia. 

***

Banaanisuklaakakku


70g voita
½ dl sokeria
1 muna
½ tl suolaa
2 banaania
100g suklaata
2 3/4 dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri, lisää muna ja suola edelleen vatkaten.
Liiskaa banaanit haarukalla ja sulata rouhittu suklaata halutessasi hieman mikrossa niin, että se hieman sulaa jättäen osan rouheesta kuitenkin kiinteäksi.
Lisää banaani, suklaa ja kuivat aineet taikinaan vatkaamalla. 
Voitele pieni kakkuvuoka ja jauhota se. Kaada taikina vuokaan.
Paista uunissa 180 asteessa 20-30 min, kunnes kypsä. Voi jättää vähän pehmeäksikin sisältä, maistuu paremmalle ja on mehevämpi.


Tästä piti tulla ensin pikkuleipiä, kuten netistä löytämässä ohjeessani. Sitten menin vähän soveltamaan ja huomasin (tai ainakin luulin) taikinan olevan sopimatonta pikkuleiville. Kippasin koko hökötyksen siis kakkuvuokaan! Eipä tarvinnut miettiä oliko se syötävää, parin päivän päästä tätä ei enää ollutkaan.

***

Cookie Dough - leivokset


Reseptin otin (onko tämä edes enää yllätys?!) Kinuskikissan iki-ihanilta sivuilta. Olin jo pitkään himoinnut tätä reseptiä ja nyt päätin sitä kokeilla. Ainut vaan, korvasin päälle tulevan tummasuklaapäällysteen valkosuklaalla, koska sitä kaapista löytyi. Voin sanoa kyllä, että tästä tuli aivan älyttömän hyvää ja makeaa! Ja tunnet kuinka jokainen suupala valuu suoraan mahamakkaraasi, reisiisi ja takapuoleesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti