sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Suklaa-kinuskikakku




Varoitus! Aiheuttaa riippuvuutta. Tyydyttää makeanhimon nopeasti.

Pohja

murotaikina:
125 g voita
1dl sokeria
1 muna
2½ dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna samalla sekoittaen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
Paista 200 asteessa noin 10 min.


Jouduin kaapimaan pohjaa ohuemmaksi keskeltä, koska se kohosi aika hyvin. Eli joko vähemmän taikinaa tai sitten kaapimaan!

Täytteet:
kinuski ja suklaamousse

Kinuski:
2 dl kermaa
1 dl sokeria
2 rkl tummaa siirappia
1 tl vaniljasokeria

Keitä kattilassa kermaa, sokeria ja siirappia hiljalleen välillä sekoittaen noin 20 min.
Kinuski on valmista kun tiputtaessa nokareen kylmään veteen se pysyy pallona eikä se yhtään liukene veteen.
Lisää lopuksi vaniljasokeri.

Suklaamousse:
2 dl kermaa
100 g suklaata

Laita kattilaan 3/4 dl kermaa ja anna sen kiehahtaa. Nosta pois levyltä ja lisää kerman joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä.
Vatkaa loppu (1 1/4 d) kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto ja suklaaseos keskenään.




Päällinen:
150 g suklaata
50 g voita (tai sen verran kun haluaa, 
mitä enemmän voita, 
sitä pehmeämpi suklaa)

Levitä kinuskia pohjan päälle niin, että sitä on kauttaaltaan. Voit itse päättää kuinka paksun kerroksen kinuskia haluat. Ohjeen mukaan sitä tulee vähän reilummin, itselläni sitä jäi sitten yli.
Laita kinuskin päälle suklaamousse. 
Vie vähäksi aikaa pakkaseen jäätymään. Sillä aikaa sulata suklaa. 
Kun suklaamousse on jähmettynyt, ota pois pakkasesta ja levitä suklaa kakun päälle. 


Nauti!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti