225 g pehmeää voita
2 dl sokeria
1 munan keltuanen
4,25 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
pikkusen suolaa
200 g tummaa suklaata
Pehmeä voi ja sokeri vatkataan vaaleaksi. Lisää rikottu kananmunan keltuainen vatkaten edelleen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi seokseen. Viimeiseksi rouhi suklaa (voi jättää vähän isommaksi kuin ihan sileä rouhe) ja sekoita. Ota taikinasta lusikalla klönttejä ja taputtele ne pellille keksin muotoon. Paista 190 asteessa noin 12 minuuttia ja anna jäähtyä pellillä uunista otettuasi noin 5 minuuttia. Muuten keksit hajoavat. Siirrä sen jälkeen jäähtymään kokonaan lautaselle.
Mietin kun odottelin näitten paistumista, että minä se en osaa tehdä muuta kuin MAXI-kokoisia keksejä. Näitäkin siis voi tulla se 30 kpl, mutta meikäläiselle niitä syntyi vain 18. Eipähän tarvitse syödä montaa keksiä, vaan yksi riittää aivan mainiosti kahvin kyytipoikana! Nämä on aika ihanan herkkuja, kun suklaasta tykkää. Koostumuskin on tosi jännittävä.
Tein yhtenä päivänä itse sämpylöitä ja niistä syntyi oivia hampurilaisia. Väliin laitettiin tomaattia, jauhelihapihvejä (itse tehtyjä tietenkin), kuullostettua sipulia, kermaviiliä ja kurkkusalaattia. Tuli aika hyvää muuten! Eikä ole läheskään niin epäterveellisiä kuin mitä Mäkkäristä tai Hesestä saa. Tähän passaisi myös ne bataattiranskalaiset, joista aiemmin kirjoittelinkin.
Kannattaa laittaa väliin kaikkea mistä vaan itse tykkää, esim. pekoni, juusto ja salaatti ovat mainioita välissä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti