keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Kasvisruokaa

Nyt omilla asuessani  herkulliset kasvisruuat ovat löytäneet tiensä keittiööni. Silloin kun asuin vanhempieni luona kasvisruuat eivät saaneet kannatusta juuri ollenkaan (jostain kumman syystä), enkä ole koskaan ajatellut niitä pelkäksi pääruuaksi vaan lisäkkeenä. Liha, kala tai kana sen aterian muka aina teki. Minulla ei ole mitään lihaa vastaan, suussasulava pihvi on silloin tällöin mitä ihanin nautinto, mutta jotenkin kana ja perus lihasuikaleet sun muut tuntuvat nykyään tökkivän. Jauhelihaakaan ei joka päivä voi olla, joten kasvisruoka on piristävä vaihtoehto ainaiseen liha/kanaruokaan. Kalaa en oikein pysty syömään, kai olen vähän allerginen, joten sitä nyt ei näy meillä.

Kasvikset, mitä niistä nyt sitten muka voisi tehdä? Perunaa, porkkanaa, lanttua... Ei heti herätä lämpimiä tunteita, saati kehitä herkullisen ruuan mielikuvaa. Kaupassa käydessä tuntui ideoiden olevan taas vaihteeksi loppu. Mitä syödään... Vihannesosastolla päähän pälkähti kasvispata kun otin paprikan ostoskoriin. Mukaan lähti sen lisäksi myös kukka-ja parsakaali sekä bataatti. Kokeilkaa ihmeessä, kasviksia voi valita sen mukaan mistä tykkää tai mitä kaapista löytyy. Padasta löytyi myös soijarouhetta, se lisää ruokaisuutta ja on ihan hyvää. Mausteita saa laittaa reilulla kädellä, jotta ruoka maistuisi jollekkin. Niitäkin saa laittaa oman maun mukaan, suolaa, pippuria, cayannepippuria, paprikamaustetta, jne. Itse sipulin suurena ystävänä laitan sitä automaattisesti lähes kaikkeen mahdolliseen.


Saattaa näyttää epämääräiselle,
mutta on oikeesti tosi hyvää.


Paprikaa
Bataattia
Kukkakaalia
Parsakaalia
Sipulia
Valkosipulia
Soijarouhetta
Mausteita
2 purkkia kermaa

Kasvikset pilkotaan ja laitetaan uunivuokaan, lisätään soijarouhe, kerma sekä mausteet. 
Paista uunissa 200 asteessa noin 45min (kunhan kasvikset on kypsiä).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti