Tein babyshowereihin kahdenlaisia tarteletteja ja cookie dough -palleroita. Tällä kertaa meni tosiaan ihan kokeilun puolelle, mutta ihan hyvin onnistui.
Tartelettipohja
(20 - ∞)
4,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
150 g pehmitettyä voita
½ dl ruokosokeria
½ tl suolaa
3-5 rkl jäävettä
Sekoita kuivat aineet keskenään voin kanssa. Lisää seokseen ensin 3 rkl vettä ja lisää mikäli tarvis. Taikinasta olisi tarkoitus tulla klöntti. Kääri kelmuun ja laita jääkappiin 30 minuutiksi.
Omalla vapaalla tyylillä vuoraa tartelettivuoat taikinalla. Joko isosta kaulitusta kiekosta leikkaamalla sopivan kokoisia pyörylöitä, tai sitten yksitellen kaulimalla pieniä kiekkoja ja ylimääräiset taikinat poistamalla. Kääri sitten pohjat foliolla, jotta taikina ei lässähdä reunoilta paistettaessa.
Vinkki: koska taikinaa tulee paljon pieniin muotteihin verrattuna, voit vaikka pistää puolet taikinasta pakkaseen odottamaan toista kertaa. Itsellä loppui into, varsinkin kun tartelettivuokia oli vain 12 kpl. Tein kahdessa erässä eri päivinä ja osasta vielä piirakan...
Paista pohjia 180 asteessa folioon käärittynä 10 minuuttia. Poista sen jälkeen foliot ja paista vielä 5 minuuttia, tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä.
Täyte
(n. 25 tartelettiin)
1,5 dl kuohukermaa
250 g suklaata
Rouhi suklaa pieneksi muruksi. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi ja kaada se suklaan päälle. Sekoita kunnes tasaista. Anna hieman jäähtyä.
Täytteet olivat valkosuklaa-mustikka sekä tummasuklaa-kinuski. Eli rouhin kahta suklaata eri kippoihin ja kaadoin kerman puoliksi molempiin. Kaadoin valkosuklaan mustikoiden päälle ja tumman kinuskin päälle. Nami!
Ja kinuskihan keitettiin tyyliin näin: 2 dl fariinisokeria ja 2 dl kermaa. Niin kauan, että se on jämäkkää (about 10-15 min) ja läpäisee vesilasitestin.
Cookie dough -pallerot
(kuvan osoittama määrä)
125 g voita
1 ¾ dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa
n. 1 dl suklaarouhetta
1 ¾ dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa
n. 1 dl suklaarouhetta
Päälle:
200 g suklaata
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja kerma, sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä suklaarouhe. Anna jähmettyä jääkappissa.
Muotoile taikinasta palloja.
Sulata suklaasta 1/3 vesihauteessa. Rouhi sillä aikaa 2/3 suklaasta hyvin hienoksi muruksi. Yhdistä rouhittu ja sulatettu suklaa, sekoita hyvin. Dippaa pallerot heti miten sulatettuun suklaaseen (ettei suklaa jähmety liikaa!). Laita jääkaappiin jähmettymään. NAUTI!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti