tiistai 3. helmikuuta 2015

Nuudelikeitto


Harvemmin sitä tekee sellaista ruokaa, jonka haluaa heti jakaa muidenkin kanssa. Varsinkin tällaista ensimmäistä kertaa kokeilussa ollutta ruokalajia. Näin kuitenkin kävi - ah, miten herkkua tästä tulikaan! Osui ja upposi! Varsinkin kun ulkona on taas vaihteeksi pakkasta, lunta sataa ja nuhaa yrittää taas pukata...

***

Nuudelia
Porkkanaa
Herkkusieniä
Sipulia
Valkosipulia
Mausteita (mm. curry, suola)
Vettä

Ainesten määrät nyt riippuu siitä, kuinka paljon keittoa tekee ja kuinka paljon mitäkin haluaa joukkoon laittaa.

Tein sen keiton näin: 
Pesin, kuorin ja paloittelin porkkanan, herkkusienet ja sipulit. Paistoin porkkanat paistinpannulla öljyssä. Otin ison kattilan ja kuullotin siinä ensin sipulit (ihan eka valkosipuli) ja herkkusienet. Älä anna liikaa nahistua, jotta jää purutuntumaa. Sitten perään pehmenneet porkkanat. 
Nuudelia laitoin kaksi annospussia (rainbow kananmakuinen) ja laitoin myös niiden maustepussukat. Paloittele pienemmäksi niin on helpompi syödä. Kaadoin lopuksi vettä n. 1-2 litraa, niin että näytti keitolle. Maustoin vielä lisää carrylla ja suolalla.
Annoin tekeytyä ja kiehua jonkin aikaa (about 10-15 min) kannen alla.
Sitten vaan nauttimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti