maanantai 29. syyskuuta 2014

pinkkiä herkkua

Juhlittiin tulevia synttäreitä vähän etukäteen, koska syömämiehiä oli enempi. Ei ole kauhean kivaa syödä kahdestaan isoa kakkua ja muita herkkuja, yliannostus siinä tulee. Kuten jo aiemmassa postauksessani kerroin, tein muffinsseja Leilan ohjeen mukaisesti ja sen lisäksi leivoin ihan rehellistä täytekakkua! Tässä alla kuvat ja reseptit molempiin.


Suklaamuffinit



Pohja

3 munaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
1 dl kermaviiliä
2 rkl kahvia
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
hyppysellinen suolaa
100 g tummaa suklaata
 
1. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
2. Sulata suklaa vesihauteessa.
3. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Yhdistä vaahtoon kuivat aineet, sulatettu voi, kermaviili ja suklaa.
5. Täytä muffinsivuoat, mutta jätä kohoamisvaraa!
6. Paista 175 asteessa noin 20 min!

Kuorrute tähän tyyliin

1 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
(vähän vaniljakreemijauhetta)

Jos haluaa väriä, voi käyttää elintarvikeväriä tai sitten värillistä tomusokeria...
 







Vaaleanpunainen kinuskikakku


Tein tavallisen täytekakkupohjan ja väliin tuli kinuskitäyte. Tämä oli kyllä ihan tajuttoman hyvää, suosittelen kokeilemaan! Päälle askartelin ekaa kertaa elämässäni sokerimassasta päällysteen ja samalla innostuin koristelemaan kakkua (aluksi peitin kohdan, jossa massa repesi...). Päälle tuleviin kukkiin käytin punaista elintarvikeväriä, jotta sain niistä tummempia. Nyt ymmärrän, miksi joku on hurahtanut tuohon koristeluun!!!

Halusin kynttilät.

Vino  siitä tuli, mutta niin se aina tulee...

Pohja

4 munaa
1,5 dl sokeria
0,75 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeksi vaahdoksi.
2. Lisää jauhot varovasti sekoittaen.
3. Paista 175 asteessa noin 30 min (kunnes irronnut reunoista)

Täyte Kinuskikissan ohjeella

vaihe 1:
2 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria

Kiehauta seos kattilassa. Älä anna kiehua, vaan riittää kunnes kiehahtaa. 
Anna jäähtyä kokonaan!
Vatkaa vaahdoksi.

Kinuskivaahto

Vaihe 2:
2 dl vispikermaa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma ja yhdistä kinuskivaahtoon. Lisää vaniljakreemi.


ps. Koristelussa kannattaa ottaa huomioon siihen käytetty aika. Itse ähräsin oman kakun kimpussa useamman tunnin ajan! Koristeet jää paikoilleen, kun sokerimassaa kostuttaa vedellä. Ja kakkuun se tarttuu esimerkiksi kermavaahtokerroksen avulla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti