Viime kuussa sitten saimme vieraaksi äitin ja iskän (päiväseltään) sekä Lurun ja Jussin (yökylään). Koska meillä niin harvoin vieraita käy, olin ihan intopinkeänä leipomassa jotain herkkua. Olin pinnannut Pinterestissä joskus aikaisemmin semmosen tosi herkullisen näköisen suklaahippupiirakan (Chocolate chip cookie pie), jota nyt sitten päätin kokeilla. Resepti on englanniksi ja hankaluutta tuotti mittojen muuttaminen deseiksi. Onneksi minulla on yksi mitta, jossa cup:it on toisella puolella. Sulkuihin olen laittanut noin määrän, tässä tapauksessa voi ajatella, että ½ cup on kukkurallinen 1 dl. Tarkka arvo olisi suunnilleen 1,376 dl
Jos haluat katsoa alkuperäisen reseptin, se on tässä.
Chocolate chip cookie pie
Pohja:
1 ½ cup (n. 4 dl) vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
½ cup (n. 1 dl) sulatettua voita
2 rkl kylmää maitoa
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita maito sekä sulatettu voi keskenään ja lisää se kuiviin aineisiin.
Sekoita hyvin. Painele taikina vuoan pohjalle, myös reunoille.
Täyte:
2 kananmunaa
½ cup (n. 1 dl) vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
½ cup (n. 1 dl) sokeria
½ cup (n. 1 dl) fariinisokeria
3/4 cup (150 - 180 g) pehmitettyä voita
suklaarouhetta
Vatkaa munat vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon pehmitetyn voin kanssa. Sekoita hyvin. Lisää viimeiseksi karkeaksi rouhittu suklaa. Itse käytin kahta eri suklaata, maitosuklaata ja valkosuklaata. Määrä oman maun mukaan. Kaada taikina pohjan päälle.
Paista 160 (325 F) asteessa 55 - 60 minuuttia.
Anna jäähtyä ja tarjoile vaikka vaniljajäätelön kanssa!
Vatkaa munat vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon pehmitetyn voin kanssa. Sekoita hyvin. Lisää viimeiseksi karkeaksi rouhittu suklaa. Itse käytin kahta eri suklaata, maitosuklaata ja valkosuklaata. Määrä oman maun mukaan. Kaada taikina pohjan päälle.
Paista 160 (325 F) asteessa 55 - 60 minuuttia.
Anna jäähtyä ja tarjoile vaikka vaniljajäätelön kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti