lauantai 22. helmikuuta 2014

Suklaa-vaahtokarkkikakku kahdelle

Tässä on tänään väsäämäni herkkukakku. Ohje on kokonaan omasta päästäni ja kieltämättä jännitti, mitä saamme syödäksemme. Mutta voin luvata, että tämä on suussasulavaa, varsinkin jos tykkäät suklaasta! Vaahtokarkit voi toki jättää pois, jos ei halua sattumia tai ei vain tykkää. 

Kakku on pieni, kahdelle ihmiselle sopiva. Sain tämän irtopohjavuoan joululahjaksi ja oli testissä ekaa kertaa!

kahdelle <3

POHJA:

90 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kaakaojauhetta
50 g suklaata

Vaahdota  pehmitetty voi ja sokeri. Lisää vaahtoon edelleen vatkaten muna. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon.
Sulata suklaa ja sekoita taikinan joukkoon.
Vuoraa irtopohjavuoka (pieni  vuoka, halkasia noin 20 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 180 asteessa 20-30 minuuttia ja anna jäähtyä. 
Kun kakku on jäähtynyt, halkaise kahtia.

KOSTUTUS:

maitoa
Baileys

Huom! Kostuta kunnolla, koska muuten kakku on tosi kuivaa!

TÄYTE:

2 dl vispikermaa
sokeria
suklaata rouheena 
(tässä myös Susupala Minttu)
Vaahtokarkkia
Suklaakastiketta (esim. Hershey's)

Vatkaa kerma, mausta sokerilla ja lisää osaan kermasta suklaarouheet. 
Kostuta kakku maidon ja Baileysin sekoituksella. 
Paloittele vaahtokarkki ja asettele palat pohjan päälle. Laita hetkeksi lämpimään uuniin ja koita vähän levittää paloja pohjan päälle (minulla ei oikein onnistunut...)
Kaada päälle haluamasi määrä suklaakastiketta  ja lisää päälle suklaarouhekerma.
Kostuta myös kansi ja aseta se paikoilleen. Koristele kakku kermavaahdolla!

vaahtokarkit ja suklaakastike





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti