Raparperi-valkosuklaatarteletit
Pohja:
6 dl vehnäjauhoja
250 g voita
½ dl sokeria
3 rkl vettä
Yhdistä pehmeä voi ja loput aineet keskenään. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Kauli taikina ja painele vaikka lasilla sopivan kokoisia pyörylöitä, jotka sopivat muffinsivuokiin. Tähän siis pitää olla joko sellainen pelti tai erillisiä vuokia. Minulla oli silikonisia vuokia.
Paista pohjia 200 asteessa noin 12 min.
Täyte:
100 g valkosuklaata
mansikkaraparperihilloa
raparperihilloketta
Hilloke
n. 6 dl raparperia
tilkka vettä
n. 3 dl sokeria
Keitä kattilassa noin 15 minuuttia kunnes raparperit ovat pehmenneet.
Sulata valkosuklaa ja laita sitä jokaiseen paistettuun pohjaan, lisää hilloa sekä viimeiseksi hilloketta.
Mansikka-suklaakakku
Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne viimeiseksi taikinan joukkoon.
Paista pohjaa 200 asteessa n. 10 min.
Anna jäähtyä.
Täyte:
250 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
loraus appelsiinimehua
100g suklaata sulatettuna
mansikoita
Levitä suklaa jäähtyneen pohjan päälle ja anna hetken aikaa jähmettyä. Sekoita tuorejuuston sekaan sokerit ja mehu. Lisää se suklaan päälle ja viimeistele mansikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti